Veelgestelde Vragen over Champagne

Veelgestelde Vragen (FAQ) Over Champagne

1. Wat is Champagne en wat maakt het uniek?

 • Champagne is een mousserende wijn afkomstig uit de Champagne-streek. Om het label te dragen, moet het voldoen aan strenge regels, waaronder druivensoorten, snoeien, wijnbereidingsmethoden (Méthode Champenoise), minimale alcoholniveaus en een minimale opslagperiode van 15 maanden voor de release.

2. Hoe wordt Champagne gemaakt en wat onderscheidt het van andere mousserende wijnen?

 • Champagne volgt de Méthode Champenoise, waarbij een natuurlijke tweede fermentatie plaatsvindt in de fles. Dit proces, onderscheidend van andere mousserende wijnen zoals Prosecco, creëert natuurlijke sprankeling. De regio telt ongeveer 16.000 druiventelers, 4.300 producenten en 370 huizen, elk met specifieke aanduidingen zoals Récoltant-Manipulant en Négociant-Manipulant.

3. Welke druivensoorten worden gebruikt in de productie van Champagne?

 • Hoewel er zeven toegestane druivensoorten zijn, zijn de belangrijkste Pinot Noir, Chardonnay en Meunier. Deze druivensoorten dragen bij aan de diverse smaakprofielen van Champagnes, en biologische landbouw benadrukt de unieke smaak afkomstig van de bodem en terroirelementen.

4. Wat zijn de geografische verdelingen van de Champagne-streek?

 • Geografisch is de Champagne-streek verdeeld in drie subregio's en vijf departementen, met vier belangrijke teeltgebieden: Montagne de Reims, Côte des Blancs, Côte de Sézanne, Vallée de la Marne en Côte des Bar.

5. Hoe bewaar ik champagne?

 • Champagne dient op een koele, donkere plek bewaard te worden, idealiter in een wijnkoelkast of een kelder rond de 12 graden. De flessen moeten liggend bewaard worden om de kurk vochtig te houden.

6. Hoe lang kan ik een geopende fles champagne bewaren?

 • Een geopende fles champagne blijft, mits goed afgesloten met een champagne stopper, 1-3 dagen goed in de koelkast.

7. Hoe serveer ik champagne?

 • Serveer champagne koud, tussen 6-8 graden Celsius. Gebruik een champagneflute of tulpglas om de aroma's en bubbels te behouden. Open de fles voorzichtig door de kurk langzaam te draaien.

8. Kan ik champagne online bestellen en laten bezorgen?

 • Ja, klanten kunnen champagne online bestellen. Wij bieden bezorging aan door heel Nederland. De verwachte levertijd is 2-3 werkdagen.

9. Wat is het retourbeleid?

 • Klanten kunnen ongeopende flessen binnen 14 dagen na aankoop retourneren. Neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier of op info@champagnedirect.nl voor meer informatie.

10. Hoe kan ik betalen voor mijn online bestelling?

 • Wij accepteren de volgende betaalmethoden: Creditcard, iDeal & Apple Pay.

11. Zijn er speciale aanbiedingen of kortingen beschikbaar?

 • Wij streven ernaar altijd de laagste prijs voor onze klanten te geven, daarom stunten wij niet met prijzen op individuele flessen. Natuurlijk hebben wij wel verschillende voordeel en cadeauverpakkingen beschikbaar. Voor grote orders & speciale gelegenheden kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice op info@champagnedirect.nl

12. Hoe kan ik een bestelling annuleren of wijzigen?

 • Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice via info@champagnedirect.nl om een bestelling te annuleren of te wijzigen.

13. Bieden jullie ook cadeauverpakkingen aan?

 • Ja, wij bieden cadeauverpakkingen aan. U kunt deze optie selecteren bij het afrekenen of direct los bestellen onder het kopje "cadeauverpakkingen"

14. Kan ik advies krijgen over het kiezen van een champagne?

 • Zeker, ons team helpt u graag bij het kiezen van de perfecte champagne. Neem contact op via info@champagnedirect.nl of ons contactformulier.

15. Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice?

 • U kunt onze klantenservice bereiken via info@champagnedirect.nl, [invoegen telefoonnummer], of via het contactformulier op de website.

Onthoud dat de beste manier om Champagne te begrijpen, is door het zelf te ervaren. Verken verschillende stijlen en geniet van de unieke kenmerken van deze verfijnde mousserende wijn.